+36 70 409 2934
Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16.

ALKALMASSÁGI FELMÉRÉS

Munkavállaló adott munkára való alkalmasságának vizsgálata, valamint munkakörnyezet egészségre hatásának, biztonságosságának felmérése.

A vállalati-egészség elsődleges alapfeladata a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás nyújtása cégek részére. A foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás célja, hogy segítse és támogassa a cégeket munkavállalóik egészségének megőrzése, a hatékony munkavégzés biztosítása területén.

A foglalkozás egészségügy a munkvédelmem személyi feltételeinek biztosítása terén ad a legnagyobb segítséget, amely nem elválasztható az adott személy, munkavállaló munkakörülményeittől. Így a foglalkozás egészségügyi szolgáltatásnak egyszerre kell tekinteni a munkavállalalót és a helyet, munkakörnyezetet, ahol dolgozik.

A foglalkozás egészségügyi szolgáltatás feladata kimondani, hogy az adott munkavállaló az adott munkakörre, az adott munkakörülmények között alkalmas a hatékony és biztonságos munkavégzésre. A Vállalati-egészségközpontban ezt biztosítjuk partnereink, megbízóink részére, erre épül és ebből indul ki minden további, cégek hatékony működését segítő  tevékenységünk.

Munkakörnyezet megismerése

Tevékenységünk minden esetben a munkakörnyezet megismerésével kezdődik. Hiszen, amikor egy munkavállalóról kell eldönteni a munkaköri alkalmasságot, a munkavállaló orvosi vizsgálatánál az orvosnak már tudnia és ismernie kell azt a munkakört, azt a munkakörülményt, amit a munkavállaó betölt, ahol a munkavállaónak biztosnágosan és hatékonyan, képességeinek maximumám teljesítenie kell tudni a munkáltató elvárásainak megfelelően.

Munkakörnyezet megismerése kiterjed: a munkahely, munkaeszköz, technológia, egyéni védőeszköz megismerésére, azon belül:

 1. munkakör betöltésével fellépő kóroki tényezők beazonosítására, dokumentálására - ezek a kóroki tényezők
  • fizikai,
  • kémiai,
  • biológiai,
  • ergonómiai,
  • pszichoszociális 
 2. kockázatértékelés megismerése

Munkavállalói alkalmasság

A foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás legismertebb és legmindennapibb tevékenysége a munkaköri alkalmassági vizsgálatok elvégzése. 

Ezn alkalmassági vizsgálat során a fgolalkozás-egészségügyi szakorvos feladata a foglalkoztathatósági szakvélemény kiadása, azaz annak eldöntése, hogy az adott személy (munkavállaló) egészségügyileg képes-e, alkalmas-e az adott munkakör betöltésére az adott munkakörülmények között úgy, hogy a munkavégzés

 • az adott munkavállaló egészségét, munkavégző képességét nem veszélyezteti
 • a többi munkavállaló egészségét, munkavégző képességét nem veszélyezteti
 • az egészség és munkavégzés képességének megőrzéssel a munkavállaló a cég hatékony, értéktermelő munkatársaként tud megjelenni 

A foglalkozás-egészségügyi szolgálat végzi el külön jogszabályban meghatározott munkaköri alkalmassági vizsgálatokat, és kezdeményezi az ehhez szükséges szakorvosi vizsgálatokat.

Szeretnék ajánlatot kérni foglalkozás egészségügyi ellátásra!
Kattintson a gombra:

egészség-
biztosítás

Prima Medica egészségcsoport
Anyajegyszűrő Központ Endokrinközpont Cukorbetegközpont Életmód Orvosi Központ Budai Allergiaközpont Kardioközpont Trombózisközpont Budapesti Fül-orr-gégeközpont Dermatica Budapesti Gyermekgyógyászati Központ Budapesti Tüdőközpont jóAlvás központ Sportorvosi Központ Nőgyógyászati központ Ultrahangközpont Prevenciós szűrőközpont Speedmedical Fájdalomközpont Immun Központ Egészségmagazin Egészségáruda Prima Medica Egészségklaszter