+36 70 409 2934
Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16.

Egyéni egészségterv készítése

Az egyéni egészségterv célja: az egyén egészségi állapotának fejlesztése, megtartása, az egyén egészségmagatartásának, tudatosabb egészségszemléletének kialakítása - a megbetegedések kialakulásának megakadályozása, azok korai felismerése.

Az egészség az egyén összetett, pozitív testi, pszichés és szociális egyensúlya. Nem állapot, hanem folyamat, ezért fejleszthető.
Bircher szerint az egészség definíciójának az emberi természet bio-pszicho-szociális természetén túl figyelembe kell vennie az egyénre ható megterhelések, igények és az ezekkel való megküzdési képesség közötti dinamikus kapcsolatot is. Az egyén egészsége a környezet, az egyéni felelősség és a társadalmi támogatás összetett és dinamikus kölcsönhatásának eredménye.
Az egészségtervek készítésének elve a WHO-tól származik.
Ez átfogó és összetett,az egyén életminőségének, életfeltételeinek javítását szolgáló terv és komplex programtervezet, amely a célcsoportok életminőségének és munkafeltételeinek javítását, egészségük fejlesztését szolgálja.
Az egészségterv személyre szabott, kidolgozását mindig felmérés, anamnézis előzi meg.

Manapság, naponta 10-12 órát is eltöltünk a munkahelyünkön. A vállalati egység legfontosabb része a munkavállaló, mint humán erőforrás.
A napi munkával járó feszített munkatempó, az időkényszer, az elvárásoknak való megfelelőség a szervezetünket is erősen igénybe veszi, mind fizikálisan, mind szellemileg.
A munkahelyi egészségfejlesztési terv célja, hogy egészségesebb , kiegyensúlyozottabb emberek, munkavállalók dolgozzanak egy empatikus légkörű, korszerű munkahelyen. A megfelelő fizikális állapot, mentális, és lelki kiegyensúlyozottság eredményeként már rövid távon elkerülhető a tartós stressz, így csökkenhet a pszichoszomatikus megbetegedések száma, így a krónikus megbetegedések kialakulása is megelőzhető, illetve csökkenthető.
Az egészségterv azokat az orvosi vizsgálatokat, terápiákat, javaslatokat tartalmazza, amelyek a tudatosabb egészségszemlélet és magatartás kialakításában támogatja az egyént, a munkavállalót.

Szeretnék ajánlatot kérni egyéni egészségterv készítésre!
Kattintson a gombra:

egészség-
biztosítás

Prima Medica egészségcsoport
Anyajegyszűrő Központ Endokrinközpont Cukorbetegközpont Életmód Orvosi Központ Budai Allergiaközpont Kardioközpont Trombózisközpont Budapesti Fül-orr-gégeközpont Dermatica Budapesti Gyermekgyógyászati Központ Budapesti Tüdőközpont jóAlvás központ Sportorvosi Központ Nőgyógyászati központ Ultrahangközpont Prevenciós szűrőközpont Speedmedical Fájdalomközpont Immun Központ Egészségmagazin Egészségáruda Prima Medica Egészségklaszter