+36 70 409 2934
Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16.

Egészségügyi tájékoztatás

Munkavállalók tájékoztatása munkakörülményeivel kapcsolatos, egészséget, biztonságot érintő kérdésekkel összefüggően

1993.évi Mvt értelmében a munkáltató felelős az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek megvalósításáért. A foglalkozás- egészségügyi szolgálat primer prevenciós eszközként, elsősorban a munkahelyi optimális megterhelést, igénybevételt, a munkavállaló egészségének és munkaképességének megtartását, a maradék munkavégző képesség optimális használhatóságát biztosítja.

Az egészséget nem veszélyeztető biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtésével a munkavállaló élet- és munkakörülményei javulnak, és megelőzhető a balesetek bekövetkezése, a foglalkozási megbetegedések és a fokozott expozíciók kialakulása.

A munkaegészségügy célja: A dolgozó egészségének megóvása a munkavégzés során előforduló különböző ártalmaktól. A célok elérése érdekében a munkaegészségügy területein (a munkahigiénia és a foglalkozás-egészségügy között) szoros együttműködésre van szükség. A munkaegészségügy feladata, hogy a munkakörnyezet tervezése, kialakítása során az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkaképzés feltételeit teremtse meg.

 A munkaegészségügy feladatai

  • a munkaeszközök állapotának javítása,
  • a foglalkozási ártalmak megelőzése, megszüntetése,
  • a dolgozók egészségi állapotának rendszeres vizsgálata.

Foglalkozás-egészségügy feladatai

A munkavégzés során a dolgozó szervezete többé-kevésbé alkalmazkodik a munkakörnyezethez, ahol egészségre ártalmas munkafolyamatok is adódhatnak. Ezen ismeretek birtokában a foglalkozás-egészségügy feladatai a következők:

  •  a munkakörnyezet emberekre gyakorolt hatásának elemzése
  •  a foglalkozási megbetegedések felismerése
  •  a munkavállaló összes terhelésének meghatározása
  •  a foglalkoztathatóság feltételeinek meghatározása
  •  orvosi alkalmassági vizsgálatok előírása
  •  a fiatalkorú és a megváltozott munkaképességű személyekre való fokozott odafigyelés
  • komplex munka-egészségügyi tevékenység elvégzése a munkavédelmi szakemberrel közösen

 

Szeretnék ajánlatot kérni foglalkozás egészségügyi ellátásra!
Kattintson a gombra:

egészség-
biztosítás

Prima Medica egészségcsoport
Anyajegyszűrő Központ Endokrinközpont Cukorbetegközpont Életmód Orvosi Központ Budai Allergiaközpont Kardioközpont Trombózisközpont Budapesti Fül-orr-gégeközpont Dermatica Budapesti Gyermekgyógyászati Központ Budapesti Tüdőközpont jóAlvás központ Sportorvosi Központ Nőgyógyászati központ Ultrahangközpont Prevenciós szűrőközpont Speedmedical Fájdalomközpont Immun Központ Egészségmagazin Egészségáruda Prima Medica Egészségklaszter