+36 70 409 2934
Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16.

Egészségkárosító hatások

Munkavégzés egészségkárosító hatásainak írásban dokumentált vizsgálata

A kockázatértékelés egy folyamat, ahol meg kell vizsgálni az adott munkakörülményeket, gondos áttekintése annak, hogy az adott munkahelyen mi károsíthatja , veszélyeztetheti a munkavállalókat.

Kockázatbecslés: az a folyamat, amely során felmérésre kerül, a munkakörnyezetben lévő valamennyi munkafolyamat, munkamódszer, technológia, munkaeszköz,a munkavégzés során felhasznált anyagok. Ezt követően kerül meghatározásra a munkavégzésből adódó veszélyek, kockázatok, expozíciók, amely a munkavállalókat a munkavégzésük során érhetik.
Kockázatkezelés: a veszélyek, kockázatok azonosítását követően konkrét  intézkedési terv készítése, az egészséges, és biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása érdekében
Kockázat- kommunikáció: a munkáltató felelőssége, hogy  a kockázatértékelési dokumentum tartalmáról, az esetleges intézkedési tervekről a munkavállalókat tájékoztassa. Ez történhet oktatás, rendszeres képzés formájában.
A kockázatértékelés célja:  az egészséget nem veszélyeztető, és biztonságos munkavégzés stratégiájának megvalósítása a munkahelyeken

A kockázatértékelés fő céljai

  • valósuljanak meg az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés feltételei
  • a megteendő intézkedések legyenek meghatározva, és fontossági szempontból legyenek rangsorolva
  • a veszélyek megszüntetése vagy a fennmaradó kockázatok elfogadható mértékűre legyenek csökkentve

Írásos dokumentáció

A foglakozás-egészségügyi szolgáltatónak és a munkavédelmi szakembernek a munkáltató és a külső szakemberek által elvégzett kockázatértékelésben, kockázatbecslésben közre ( és együtt) kell működniük és az elkészült dokumentumokat aláírásukkal hitelesíteni kell.

A kockázatértékelést végző személynek megalapozott javaslatot kell tennie a kockázatok csökkentése érdekében. Az elkészült dokumentum tartalmát meg kell ismertetni a munkavállalókkal.

Az egészségkárosító és a biztonságot veszélyeztető kockázatok azonosítását, feltárását, károsító hatását a károsító hatás elfogadható szintre való csökkentését az Mvt. a hatékony munkavédelem megvalósítása érdekében fogalmazza meg.

A munkavédelem középpontjában a dolgozó ember áll.

 

Szeretnék ajánlatot kérni foglalkozás egészségügyi ellátásra!
Kattintson a gombra:

egészség-
biztosítás

Prima Medica egészségcsoport
Anyajegyszűrő Központ Endokrinközpont Cukorbetegközpont Életmód Orvosi Központ Budai Allergiaközpont Kardioközpont Trombózisközpont Budapesti Fül-orr-gégeközpont Dermatica Budapesti Gyermekgyógyászati Központ Budapesti Tüdőközpont jóAlvás központ Sportorvosi Központ Nőgyógyászati központ Ultrahangközpont Prevenciós szűrőközpont Speedmedical Fájdalomközpont Immun Központ Egészségmagazin Egészségáruda Prima Medica Egészségklaszter