+36 70 409 2934
Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16.

Hírek

Az ősz kedvence a dió

Az ősz egyik legfinomabb és egyben legegészségesebb csemegéje a dió. A dió Perzsiából származik. Európa északi területére a rómaiak terjesztették el, elsődlegesen ízesítőanyagként használták, rendkivül jó zsírsavösszetétele miatt egészségvédő hatása jelentős.

Vigyázat, stressz!

A stressz fogalmát 1936-ban megalkotó magyar származású kanadai tudós, Selye János még azt írta, hogy az élő szervezetet érő, nem specifikus hatások összességéről van szó. Ez éppúgy lehet környezeti hatás, gyógyszeres hatás, vírusfertőzés, sebesülés, mint egy túl bőséges vasárnapi ebéd vagy bármi egyéb. Szervezetünk egyensúlyi állapotra törekszik, így ezekkel a hatásokkal jó esetben sikeresen megküzd, alkalmazkodva hozzájuk. Ha viszont probléma lép fel az alkalmazkodás során, azt különféle, változatos formában megjelenő pszichés és fizikai tünetek jelezhetik. Hogyan zárhatjuk ki életünkből a stresszokozó tényezőket, azaz a stresszorokat? A válasz röviden összefoglalható: sehogyan!

Foglalkozási ártalom is okozhat COPD-t

Elsődleges, de nem egyedüli kiváltó ok. A dohányzás mellett örökletes enzimhiány, foglalkozási ártalom, vagy elhanyagolt asztma következtében is kialakulhat az egyik leggyakoribb krónikus tüdőbetegség, a COPD.

A munkahelyi környezet asztmát okozhat

A bőrfelszín után a munkahelyi környezet főként a légutakban okoz panaszokat, az asztma a második leggyakoribb foglalkozási betegség világszerte. Kialakulásában fontos szerepet játszik a munkahelyi porok, gőzök, gázok, füstök tartós belélegzése.

Az ülőmunka megnöveli a tüdőembólia veszélyét

Az emberek többsége ülőmunkában dolgozik, melynek bizony megvannak a hátulütői is. A mozgáshiány ugyanis számtalan betegség kialakulásának kockázatát megnöveli, például lényegesen gyakrabban fordul elő 2-es típusú diabétesz, elhízás magasvérnyomás azok körében, akik szinte egész nap az irodában ülnek. Kutatások szerint mindemellett a vérrögképződés esélyét is megnöveli az inaktivitás. Prof. Blaskó Györgyöt, a Trombózisközpont véralvadási specialistáját arról beszélt, vajon hogy lehetne megakadályozni a tragédiát.

  • 1

egészség-
biztosítás

Prima Medica egészségcsoport
Anyajegyszűrő Központ Endokrinközpont Cukorbetegközpont Életmód Orvosi Központ Budai Allergiaközpont Kardioközpont Trombózisközpont Budapesti Fül-orr-gégeközpont Dermatica Budapesti Gyermekgyógyászati Központ Budapesti Tüdőközpont jóAlvás központ Sportorvosi Központ Nőgyógyászati központ Ultrahangközpont Prevenciós szűrőközpont Speedmedical Fájdalomközpont Immun Központ Egészségmagazin Egészségáruda Prima Medica Egészségklaszter