+36 70 409 2934
Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16.

Munkahelyi masszázs

Munkahelyi masszázs

Munkahelyükön az irodákban nagyon sokszor 8-10, vagy az otthoni munka esetén akár több órát is eltöltünk az íróasztalnál. Az ülő munka jobban megterheli a gerincet, mint az állómunka. A helytelen üléskor majdnem kétszeresen (180 százalékosan) terhelődnek a porckorongok az álláshoz képest. Ha mindez a nyomás állandóan féloldalasan és egyenetlenül jelentkezik, kialakulnak a mozgásszervi betegségek, például a porckorongsérv vagy a meszesedés.

A rendszeres ülőmunkából eredő kényszertartás következtében megfeszülnek, letapadnak az érintett területek – hát, nyak, váll – izmai mely hátfájást, fejfájást okozhatnak, ezáltal csökkentve a koncentráció képességet.

A mozgásszervi problémák nem csak az életminőséget befolyásolják negatívan, de a kereső- és munkaképtelenség okai között a második helyen állnak a betegségtípusok között. 60%-ban vezetnek korai nyugdíjazáshoz, illetve táppénzre kerüléshez.

A gyógytornászok szerint a csontnak a nyomásra, a szalagoknak, inaknak a feszülésre, az izmoknak pedig az összehúzódásra van szükségük. Ezért elengedhetetlenül szükséges a rendszeres mozgás.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy aki munkája miatt egész nap ül, legalább óránként álljon fel és végezzen néhány aktív gyakorlatot.

Azonban a munkahelyen ahol nincs mód huzamosabb gyakorlatvégzésre, ott hatásosabb egy szakszerű frissítő masszázs, mely egyszerűen beilleszthető a munkaidőbe.

Az irodai masszázs:  olyan, rövid ideig tartó módszer, amely képes a túlzottan igénybevett testrészeket felfrissíteni, a rossz, vagy elégtelenkeringésű testrészekben pedig vérbőséget okozni. Az irodai munka során igénybevett izomcsoportokat ellazítja.

A rendszeres irodai masszázs pozitív hatásai:

  • növeli a dolgozó hatékonyságát
  •  kezelés hozzájárul egy jobb munkahelyi légkör megteremtéséhez

  • javítja az általános közérzetet, felgyorsítja a vérkeringést, ezzel növeli a stressz tűrő és koncentráló képességet is.

  • a gyógymasszőr a kezelés alatt felhívja a figyelmet az egészségtudatos életre, ezzel is segítve a dolgozók egészségmegőrzését

  • csökkentve ezzel a betegállományban töltött napok számát

  • javítja a vérellátást és a vérkeringést

Miért jó a munkáltatónak?

  • csökkentheti a munkavállalók betegállományban töltött munkanapjainak számát
  • a masszázsnak köszönhetően a páciensek (munkavállalók) mentálisan és fizikálisan felfrissülve térnek vissza munkájukhoz, melynek eredményeképpen növekedik a dolgozó hatékonysága
  • termelékenység növekedése
  • javítja a munkamorált

 

Szeretnék ajánlatot kérni munkahelyi masszázsra!
Kattintson a gombra:

egészség-
biztosítás

Prima Medica egészségcsoport
Anyajegyszűrő Központ Endokrinközpont Cukorbetegközpont Életmód Orvosi Központ Budai Allergiaközpont Kardioközpont Trombózisközpont Budapesti Fül-orr-gégeközpont Dermatica Budapesti Gyermekgyógyászati Központ Budapesti Tüdőközpont jóAlvás központ Sportorvosi Központ Nőgyógyászati központ Ultrahangközpont Prevenciós szűrőközpont Speedmedical Fájdalomközpont Immun Központ Egészségmagazin Egészségáruda Prima Medica Egészségklaszter